АТБ СЕВЕР из Суботице водећи је произвођач и испоручилац електромотора, генератора, ремонта електричних ротационих машина, инжењеринг послова у хидроелектранама, термоелектранама и површинским коповима. Приватизован је 2005. године, када је, под именом АТБ СЕВЕР, постао чланица пословног система АТБ Аустрија. Волонг, један од водећих светских брендова у аутомобилској индустрији, купио је АТБ Гроуп 2011. године.

Ова компанија, са 95-годишњим искуством у производњи електромотора и агрегата, једна је од најстаријих фабрика за производњу ротационих електричних машина у југоисточној Европи. Данас у власништву АТБ СЕВЕР ДОО послује фабрика машинске опреме за рударство и енергетику АТБ ФОД ДОО, на локацији у Бору.

АТБ СЕВЕР производи и испоручује електромоторе развијене према захтеву купца, који задовољавају најсложеније техничке захтеве електромоторних погона у нуклеарним и термоелектранама, површинским коповима угља и бакра (багери, транспортери, одлагачи), подземним рудницима, рафинеријама, платформама за експлоатацију нафте и гаса и др. АТБ СЕВЕР поседује технологије производње који омогућавају да њихови производи раде у најсуровијим хладним и топлим, морским климатским регионима.