Под слоганом GO BELGRADE – Београд вас дочекује отвореног срца, Туристичка организација Београда наступа на јубиларном, 40. Сајму туризма и представља туристичку понуду српске престонице.

Посетиоци ће имати прилику да се упознају са сегментима туристичке понуде Београда, која ће бити представљена кроз различите тематске целине.

„Београд град будућности“ биће представљен кроз илустрацију Куле Београда, будућег хотела Сент Риџис, макету пројекта Београд на води, као и нових технологија које се користе у циљу промоције главног града. Посебна атракција биће „photo point“, фотографисање са античком богињом Хекатом, као и „виртуелни кутак“ за шетњу кроз београдске атракције помоћу ВР наочара.

Првог дана одржана је промоција велике наступајуће спортске манифестације Euro League Final Four, затим презентација пројекта за особе са инвалидитетом „Београд за све“, наутичког туризма кроз презентацију под називом „Београд са наших река“, и промоција туристичке понуде општине Врачар.

У петак, другог дана сајма, после презентације Београда на води, Туристичка организација Београда је окупила и угостила сараднике из региона. Програм је изведен под називом „Београд вас очекује отвореног срца“, а у њему су наши глумци, уз музику и дегустације, извесли скадарлијске ангедоте. Уследила је и презентација пројекта туристичких шетњи пешачким зонама у старом језгру Београда, намењена туристичким водичима и агенцијама, затим летњег уметничког туристичког програма „Под крошњама топчидерског платана“, као и фестивала Guitar Art Fest.

Субота, 24. фебруар на штанду ТОБ-а је резервисана за презентације београдских манифестација, атракција и туристичких програма, међу којима су: Деспотови дани, Ракија тура, нови туристички производ Чоко мапа, Пивска тура, Сегвеј тура, тура Од срца града до Авале, Авалски торањ, разгледање отвореним аутобусом БС турс, разгледање хеликоптером, пројекат паркирај и бициклирај. Музички трио „Балканске жице“ ће извести инструменталну музику, уследиће промоција водича „Belgrade Shopping Guide“ и туристичке понуде општине Врачар.

Последњег сајамског дана, на штанду ТОБ биће представљен Јавни акваријум и тропикаријум Београда кроз мини експонатску поставку, затим манифестације Београдски ноћни маркет, Сербика, Belgrade Bar Show, Ракија Фест, Деспотови дани, као и туристичка понуде општине Врачар.

Секретаријат за привреду Града Београда на бини у нали 4 организоваће представљање туристичке понуде свих београдских општина.

Од пратећих догађаја, треба издвојити предавање Маркус Ли-ја, стручњака за туристичко тржиште НР Кине, који је гост на овогодишњем 40. Међународном сајму туризма у Београду у организацији Туристичке организације Београда.