Један од најатрактивнијих експоната на 57. Међународном сајму намештаја, опреме и унутрашње декорације, а уз то вероватно и најскупљи, ван сваке сумње је заједнички револуционарни пројекат који потписују Dolce&Gabbana и Смег.

Радио се о пројекту који представља нову перцепцију „Made in Italy“ апарата за домаћинство, који више нису само пуки производи, већ истинска уметничка дела. Тако су под заједничким стандардом креативности, уметности и дизајна и окупани сензибилитетом „Sicily is my love“ настали нови слободностојећи кухињски шпорет и аспиратор, употпуњени одговарајућим ФАБ28 фрижидером, које оплемењују јединствене изражајне боје и наративни интензитет. Dolce&Gabanna и Смег дочарали су на овим предметима историју, културу, кухињу и лепоте физичких и духовних сицилијанских пејзажа на аутентичан и незабораван начин.

Специјална едиција ФАБ28 фрижидера, трансформисаног у уметничко дело, има додатну ексклузивну причу. Сваки од укупно 100 фрижидера из ове едиције (а један од тих сто који се налази управо на овом сајму намештаја осликан је делима сицилијанског уметника Ђанфранка Фиореа)  је у маниру и са елементима средњевековне сицилијанске традиције. На фронталном панелу фрижидера изложеног на сајму посетиоци ће препознати мотив и лик Светог Георгија у тренутку савладавања аждаје, осликаног емајлом и уљаним бојама, а на горњем и бочним панелима су различити алегоријски ликови и фигуре, такође из сицилијанске традиције.

Због свега тога не чуди да овај експонат, изузетне уметничке, дизајнерске али и употребне вредности, кошта 4.210.000 динара са ПДВ-ом.

Овај фрижидер јесте најскупљи експонат на овогодишњем Сајму намештаја.