Одбројавање је почело. Сајам аутомобила DDOR BG CAR SHOW 06 и 12. Сајам мотоцикала MOTOPASSION, јединствена сајамска манифестација, најзначајнији годишњи регионални догађај у сектору ауто и мото индустрије, стартују 22. и трајаће све до 28. марта 2018. године.

На писте чак 10 хала Београдског сајма атерираће око 350 излагача из двадесетак земаља, који ће представити више од 50 аутомобилских брендова, 40 до 50 сасвим нових модела аутомобила, које је водећа светска продукција лансирала у протеклих годину дана, док ће новитете у сегменту лаких привредних возила представити 10 реномираних произвођача. Motopassion ће угостити више од 40 брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила и бицикала.

Већ се подразумева да највеће интересовање љубитеља брзе, сигурне и удобне вожње, светског дизајна и иновативних, пре свега чистих технологија у ауто и мото индустрији привлаче изненађења у премиум сегменту. Овогодишња новост је да ће се синоними за луксуз, које ће предводити Мерцедес-Бенц, Ауди, BMW и Бритиш Моторс (Ренџ Ровер и Јагуар), окупити у хали 3 Београдског сајма и удруженим снагама напасти буџете и ментално здравље посетилаца. Поготово с обзиром на чињеницу да се Женевски салон аутомобила, који је потенцијални извор најсвежијих изненађења у овом сегменту, завршава само неколико дана пре почетка сајма DDOR BG CAR SHOW 06.

Изложбе Motopassion-а заузеће хале 7, 8 и 9, а ове године су, на линији појачаног интересовања и у сегменту возила и у сегменту мото-опреме, пријављена и три произвођача који наступају по први пут – Индијанмоторсајкл, Тријумф и Е-скутери, чиме је листа највећих и најзначајнијих произвођача мотоцикала који учествују на Београдском сајму комплетирана. Посебна пажња биће поклоњена електричним возилима, мотоциклима и бициклима, којима ће бити посвећена специјална „зелена зона“ у хали 7, али и један новитет – полигон испред „мото-хала“ намењен за презентацију могућности и предности е-возила али и за едукацију о безбедној вожњи мотоцикала.

DDOR BG CAR SHOW и MOTOPASSION прате и бројне манифестације које сајамски „ауто-мото угођај“ чине потпуним. Тако ће већ у предсајамском периоду бити организован „Прес слалом Србија 2018“, у организацији УНС-а и Београдског сајма, а биће и проглашен „Аутомобил године“ у четири категорије, у организацији Асоцијације аутомобилских новинара Србије, Српске асоцијације увозника возила и делова и Београдског сајма (победници ће бити изложени на штанду ААНС у хали 4). Следи и проглашење „најбољих у ауто индустрији“ и „Еко аута 2018. у Србији“, те неизоставни избор за „Мис Сајма аутомобила и Motopasion-а“, а подрзумева се и смотра и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“.

У сарадњи са Српском асоцијацијом увозника возила и делова и генералним спонзором, компанијом ДДОР из Новог Сада, организатори су сајамској понуди путничких аутомобила и мотоцикала придодали и теренска возила, квадове, гаражно-сервисну опрему, резервне делове, производе пратеће индустрије, тјунинг опрему, али и финансијске институције, осигуравајућа друштва, струковне организације, клубове, удружења… Посетиоцима ће бити понуђени и бројни едукативни и забавни садржаји, такмичарске активности, тест вожње, наградне игре и друга задовољства, што ће посету сајмовима учинити не само информативном, поучном и корисном него и забавном.

Цена појединачне улазнице биће 300 динара, групне 200 динара, групне за ђаке и студенте 150 динара, а сајамски паркинг ће се плаћати 100 динара по започетом сату. Посебан сајамски поклон верним посетиоцима је Family day, 27. марта, када ће бити омогућена породична посета по привилегованој цени улазнице од 500 динара, која важи за децу до 16 година старости у пратњи родитеља.

Радно време сајмова биће од 10 до 20 часова.