Дводневна винска смотра, 12. Међународни сајам вина BeoWine, одржаће се у хали 3 Београдског сајма, у петак и суботу, 25. и 26. марта 2022. године.

Угледан сајамски догађај већ дуже од деценију у Србији и региону држи незаменљиву позицију као место за пласирање нових винских укуса, окупља домаће и иностране произвођаче, увознике и љубитеље вина.

Са овогодишњим сајмом кренуће талас нове енергије, а кроз успостављање контаката и умрежавање учесника, трасираће се правац остваривања бољих пословних резултата.

Програм и учесници на BeoWine

Међу излагачима ће бити представљени домаћи и регионални произвођачи вина, вински подруми, куће вина, као и произвођачи спирита, опреме за винаре и виноградарство, те произвођачи хране.

Традиционално, највећи број винара долази из Србије. Међу њима ће бити и нових, малих породичних винарија које стварају храбра, узбудљива вина у складу са светским трендовима, док се под куполе Београдског сајма враћају већ познати и традиционални учесници Сајма BeoWineиз региона.

Секретаријат за привреду и туризам АП Војводине ће уприличити на великом штанду наступ винара из Војводине.

Поред Србије, на Сајму вина ове године учествују излагачи из Италије, Хрватске, Република Српске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, КиМ.

BeoWine – трендови на тржишту вина

Трендови у 2022. доносе шансу љубитељима вина за истраживање властитих винских открића, нових винских региона у непосредној близини, узроковано пандемијом, као и упознавање људи који стоје иза сваке флаше вина. Млађе генерације све више се интересују за одрживост и еколошку производњу, што ће сасвим сигурно бити тренд који ће обележити и неколико наредних година.

Кроз представљање и оцену актуелне излагачке понуде, те дегустацију актуелне бербе великог броја произвођача, посетиоци ће добити прилику да уживају у синергији коју BeoWine годинама успоставља.

Долазак на Сајам вина најавио је славни Фабио Кордела, који је после каријере спортског директора познатих италијанских клубова, уз дугу породичну традицију производње вина у Пуљи, креирао светски пројекат „Вино шампиона“. Удружујући се са фудбалерима светске класе најстају вина позната по страсти и одличном укусу. Међу звездама „Вина шампиона“ су Роналдињо, Кафу, Весли Снајдер, Ђанлуиђи Буфон, Роберто Карлос, Марко Матераци, Себастијан Фреј…, а Кордела на Сајам вина стиже у друштву још једног познатог бившег немачког фудбалског аса – Кевина Курањија.

Заједно са 43. Међународним сајмом туризма и 17. Међународним сајмом хотелско угоститељске опреме ХоРеЦа на Београдском сајму организује се и највећи вински догађај у региону – 12. Међународни сајам вина BeoWine.

Овај манифестација обједињује све аспекте туристичко-угоститељске привреде, а после једногодишње паусе, ишчекивана је са посебним нестрпљењем.

Компанија Вода Врњци – званична вода 12. Сајма вина BeoWine

Суорганизатори манифестације: Привредно друштво „Српско вино“

Радно време:

ПЕТ – СУБ, 25 – 26. март: 10:00 – 19:00

Улазнице: Цена појединачне улазнице је 400 РСД, групна улазница 300 РСД, групна улазница за ђаке и студенте 300 РСД.

Пословна улазница са пакетом погодности: 2.000 РСД

Паркинг: 150 РСД по сату.

Медијски партнери манифестације: Rusian Travel Digest, Travel Daily News, Place2Go, Caffe Montenegro, Tourism-InSider, Turizmcinin gazetesi, ТУ Магазин, Конгресни туризам, Туристички свет, Србија коју волим, Stylers, Adria Media Group, Color Press Group, Фурај.ба, Туристичка призма, TripinSrbija, Лутајући путник, Events in Serbia, SAT Media Group, Туризам ТВ.

Хотел партнери: Хотел Мона Плаза, Хотел Нобел