Agro Belgrade 2021, замишљен као водећи специјализовани сајамско-конференцијски догађај на западном Балкану и у југоисточној Европи, посвећен воћарству, виноградарству и повртарству,  после прошлогодишњег премијерног издања, непосредно пред обуставу сајамске делатности условљене пандемијом ковид-19, организује се у измењеном, конференцијском формату.

Agro Belgrade конференција биће одржана петак, 5. марта 2021. године, у великој конференцијској сали хале 4 Београдског сајма, а планирано је да се између 10,45х и 14х одрже четири тематска панела, на којима ће бити разматране перспективе извозних тржишта воћа и поврћа, потенцијал јабучастог и коштичавог воћа и садног материјала у Србији, модели финансирања агробизниса у Србији у 2021. години и напредне агротехнологије у воћарству и повртарству.

Конференција има међународни карактер, о чему сведоче модератори и учесници панела из више европских земаља, еминентни стручњаци у појединим областима и представници специјализованих међународних институција и организација. О њеном високом нивоу говоре и гости међу којима су и Бранислав Недимовић, потпредседник Владе Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Сханлеy Пинцхотти, директорка УСАИД-ове Канцеларије за демократски и економски развој, Александар Павловић, директор УСАИД-овог Пројекта за конкурентну привреду, и Милинко Величковић, секретар у Секретаријату за привреду града Београда.

Увод у Agro Belgrade 2021. били су B2B online састанци, организовани дан раније, у циљу пословног повезивања домаћих произвођача са домаћим и страним купцима. Планирано је и да целокупна конференција буде снимљена и објављена на званичном YouTube kanalu Agro Belgrade.