Прва овогодишња сајамска манифестација на Београдском сајму, 5. Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства „Agro Belgrade“, почео је у четвртак 25. јануара и трајаће до суботе 27. јануара 2024. године.

Овај водећи регионални сајамски догађај у секторима свежег, смрзнутог и прерађеног воћа, поврћа и грожђа, потом пољопривредне механизације, система за наводњавање, система противградне заштите, расадника, семенских и хемијских кућа и других сегмената неопходних за успешно бављење овим гранама пољопривреде, на изложбеном простору већем од 30.000 м2 и пред више од 600 излагача из региона и света, свечано је отворила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

Значајан део овог врхунског тродневног сајамско-конференцијског догађаја представљају свакодневне стручне конференције, састанци и Б2Б комуникације које обухватају дискусије о актуелним и надолазећим трендовима на глобалним тржиштима и пружају информације о најновијим технолошким иновацијама у прехрамбеној индустрији. Еминентни стручњаци и представници институција, организација и компанија те представници великих европских и домаћих ланаца, купаца и дистрибутера актуелизују теме из области воћарства, повртарства и виноградарства, тржишта воћа и поврћа, климатских промена и њиховог утицаја на промене у производњи воћа и поврћа и бројне друге.

Agro Belgrade 2024. се организује уз подршку пројекта „Велика мала привреда“ који финансира УСАИД, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Секретаријата за пољопривреду града Београда те Привредне коморе Србије.

Сајам је отворен сваког дана од 10 до 17 часова.