Најважнији догађај индустрије намештаја и дрвно-прерађивачке индустрије у овом делу Европе, јубиларни 60. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације (УФИ) одржаће се од 1. до 6. октобра 2024. године на Београдском сајму, у халама 1, 1А, 2, 3 и 3А.

Као водећа сајамска манифестација у индустрији намештаја и придруженим привредним гранама већ шест деценија представља регионално средиште за сајамску промоцију и развој домаћих и међународних брендова и пружа репрезентативан увид у најновије трендове, иновације, дизајн и напредне технологије у овој значајној привредној делатности.

У Србији, сектор индустрије базиране на дрвету и његовој преради има значајан развојни потенцијал и изузетно је извозно оријентисан. Шумарство, прерада дрвета и индустрија намештаја су привредне делатности повезане у ланац кружне економије и стратешког просперитета, а Сајам намештаја сваке јесени својом б2б платформом за повезивање и интеракцију свих учесника подстиче раст тржишта, извозне аранжмане и интернационализацију домаћих производа.

Поред повећање извоза, привредна активност организатора и свих сајамских учесника ових прогресивних привредних грана усмерена је на унапређење технолошког нивоа производње, ширење и отварање нових погона, као и решавања потреба тржишта рада и отварања нових радних места.

Концепцијски ослонац Сајма намештаја је и промоција дизајна намештаја и уметника – дизајнера, чија присутност и ангажман доносе додатну вредност догађају и доприносе целокупном искуству посетилаца. Представљајући нове дизајнерске линије, концепте и идеје за намештај и ентеријер, у програмима као што су Design Talks и Izložba mladih dizajnera, они уносе преко потребни дух иновативности и креативности и извор су инспирације за посетиоце како да уреде своје просторе.

На Сајму намештаја, у специјалном амбијенту и међу изложеним експонатима, уз посебне погодности, посетиоци ће моћи да пронађу нешто што одговара њиховим потребама и афинитетима.

Домаћи и страни излагачи, реномирани произвођачи намештаја, дизајнери, дистрибутери, трговци и други професионалци, представиће широк спектар намештаја за различите просторије и намене (стамбени, канцеларијски, дечји, баштенски, кухиње, спаваће собе, гарнитуре и још много тога), различите стилове намештаја (модерне, класичне, минималистичке, рустичне). Неће изостати ни други елементи ентеријера, као што су расвета, декоративни предмети и остали додаци који доприносе комплетном изгледу и опремању стамбеног или пословног простора.

Истовремено када и Сајам намештаја, у хали 5 Београдског сајма одвијаће се од 1. до 5. октобра (дан краће у односу на Сајам намештаја), такође јубиларно 60. Издање Међународног сајма машина и алата за дрвну индустрију. Компатибилна сајамска манифестација чији изложбени садржај приказује најновије машине и алате који редефинишу начин на који се дрво обрађује и третира у производњи намештаја, представиће и нове технологије које не само да повећавају продуктивност, већ и омогућавају стварање сложенијих дизајна који су раније били тешко оствариви.

Прворазредни догађај у сфери производње и дистрибуције намештаја у југоисточној Европи, своју вишедеценијску позицију узора у овој делатности потврдиће и ове године у јубиларном издању, стратешким приступом у организацији, квалитетом понуде и учешћем у савременим токовима ове индустријске области.

Добро дошли на 60. Сајам намештаја!

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Радно време Сајма намештаја:
УТО – СРЕ, 1–2. октобар: 10:00 – 19:00 часова
ЧЕТ – НЕД, 3–6. октобар: 10:00 – 20:00 часова

Радно време Сајма машина: УТО – СУБ, 1–5. октобар: 10:00 – 19:00 часова, улаз је слободан

Улазнице за Сајам намештаја: цена појединачне улазнице је 500 РСД, а групне улазнице 350 РСД. Групна улазница за ђаке и студенте (уз списак или индекс): 250 РСД.

Пословна пропусница: 3.500 РСД

Паркинг за аутомобиле: 200 РСД по сату

Медијски партнери манифестације: Style.rs, Krov.rs, Bravacasa, Gradnja.rs, Дрвотехника, Ананас, Ентеријер, Kamatica.rs

Хотел партнер: Мона Плаза