Грчка и Србија наставиће успешну сарадњу у области туризма овогодишњим партнерством на 45. Међународном сајму туризма на Београдском сајму, где ће Грчка – вечита инспирација за путнике и омиљена летња дестинација за домаће туристе, ове године бити посебно представљена, јер је понела „титулу“ – земља партнер. На предлог Организационог одбора међународног сајма туризма у Београду, потписан је уговор о партнерству са Грчком националном туристичком организацијом за 2024. годину.

Посетиоцима сајма, код којих сваке године влада велико интересовање за ову традиционално најтраженију дестинацију, биће представљени репрезентативни туристички центри, регије и градови како би истражили понуду агенција и многобројне могућности за летовање у Грчкој.

Грчка, земља дугачке обале – најдуже у Средоземном мору, прелепих плажа, чистог и топлог мора са много острва, планина, модерних али и руралних градова, лепих села, веселих људи, богате културе, историје, небројених гастрономских укуса, довољне су референце за још један мотив више да се упозна још увек недовољно познат део ове изузетне земље.

Сајам туризма биће прилика да ова фасцинантна дестинација буде узбудљива за посету током читаве године, јер сезона траје дуже уз аранжмане да се упозна како традиционална грчка понуда попут историјских и културних тура, тако и тематских тура као што су религијски туризам, гастрономски туризам, роњење, крузинг…

Под слоганом „Авантура почиње овде!“ од 22. до 25. фебруара 2024. године у халама 1, 1а и 4 овогодишњи 45. Међународни сајам туризма биће велики туристички празник, сусрет култура света на коме ће се у незаборавној атмосфери промовисати нове дестинације, first minute понуде, домаће и иностране туристичке регије и атракције. У истом термину у хали 2 ће се одржати 19. Међународни сајам угоститељске опреме ХОРЕКА.