Београдски сајам основан је на данашњи дан, 11. септембра 1937. године. Током протеклих деценија био је један од предводника у креирању и реализацији привредног живота земље, домаћин око 500.000 излагача из 180 држава, угостио је готово 65 милиона посетилаца, организовао близу 3.300 манифестација.

Својом историјом и радом обележио је цео један век и остао кључна спона српске привреде са светом, из године у годину померао је стандарде, трајно унапређујући привреду и друштво у целини. Због тога сајамски слоган „Место које је видео цео свет“ и јесте дубоко утемељен у реалним дешавањима и општој, заједничкој користи.

И поред свих тешких дана, историјских превирања и голгота, какви се и ових дана дешавају, запослени су од првог тренутка, и тако је већ девет деценија, спремно улазили у нове и веће подухвате, потковани знањем и искуством, да би сваки следећи рођендан дочекивали као успешна компанија, указујући добродошлицу старим и новим излагачима и посетиоцима. Само тако, уз такву сарадњу, уз пословне партнере и посвећене госте и посетиоце, и било је могуће изградити домаће сајамско царство.

Београдски сајам се овим путем захваљује на свим лепим жељама и честиткама које је последњих дана добио са свих страна земље и света. Није нескромно рећи – јер их је заслужио.