Сајам грађевинарства у Београду, водећи сајамски догађај у грађевинској индустрији у региону југоисточне Европе, одржаће се од 18. до 21. априла 2018. године на комплетно расположивом излагачком простору Београдског сајма.

Ова специјализована међународна манифестација обухвата најразличитије сегменте грађевинске индустрије – од истраживања и пројектовања, преко изградње и одржавања објеката у високоградњи, нискоградњи и хидроградњи, до представљања најсавременијих материјала, грађевинских машина, уређаја и алата. Као један од најзначајнијих пословних заштитних знакова Београда и Србије, догађај је за учеснике и посетиоце идеална прилика и незаменљив амбијент за премијерна представљања иновација и техничко-технолошких решења.

Овогодишња сајамска поставка биће и садржајно и дизајнер ски иновирана.

Повећан број излагача из готово свих области грађевинске индустрије, машина и механизације допринеће квалитету, обиму и атрактивности ове по свему специфичне сајамске манифестације.

Као засебна тематска целина представиће се 10. Међународни сајам камена STONEEXPO SERBIA, највећа међународна сајамска манифестација у области природног камена и пратеће индустрије. Најављено је више од 20 земаља региона и света, архитекте, дизајнери, представници сектора грађевине, урбанизма, државни и приватни инвеститори из Србије и земаља региона.

Посебно значајан сегмент и новина од ове године биће увођење две нове робне групе, „Некретнине и инвестиције“ и „Архитектура и урбанизам“. Очекује се долазак компанија које послују у области изградње објеката, као и агенција за промет некретнина и архитектонских бироа. На сајму ће бити представљени инвестициони пројекти који су шанса за домаће и регионалне грађевинаре.

И ове године биће организовани наступи и учешће произвођача у оквирима националних изложби. Представиће се државе које су и до сада учествовале на смотри, а неке земље представиће се по први пут. SEEBBE 2018. је прилика за испитивање тржишта, проширење сарадње и покретање нових пројеката, а за домаће излагаче начин да увек буду у центру иновација и на нивоу критеријума које постављају светски стандарди.

Сајам грађевинарства SEEBBE има изузетну улогу у афирмацији грађевинске струке и лидерски статус у региону, што потврђује велики број иностраних учесника и посетилаца. Представља место окупљања експерата из области грађевине, архитеката, пројектаната, извођача радова и произвођача грађевинских машина и материјала. Један од основних комерцијалних циљева Сајма грађевинарства је да градњу, грађевинске материјале и пројекте учини доступнијим. У том смислу Сајамске акције и погодности саставни су део излагачког наступа. Учесници настоје да изађу у сусрет посетиоцима сајма и својим клијентима одобраваће ексклузивне сајамске погодности и попусте од 5% до 30% на своје производе и услуге.

Перспективност грађевинарства, у светлу најављених великих грађевинских пројекта од међународног значаја, јасна су порука пословним партнерима да ће овогодишњи Сајам грађевинарства бити место пословних сусрета, размене идеја и договора различитих облика пословне сарадње међу учесницима. Као место директних сусрета и глобалне понуде, Сајам грађевинарства је респектабилан међу савременим пословним сајмовима у свету.