Поводом 62. Међународног сајма технике и техничких достигнућа, Центар за промоцију науке и Београдски сајам заједнички организују посету ученика из неколико школа широм Србије.

Као део активности Центра унутар европских пројеката Creations и Hypatia, финансираних кроз програм Хоризонт 2020, ученици из Београда, Руског Крстура, Пејковца и Житорађе биће у прилици да се упознају са радом и резултатима научних истраживача и стручњака чији се производи и технолошка решења представљају на овом сајму. Својеврсни допринос дуалном образовању у Србији заснован је на праксама које се развијају широм Европе, а у које је Центар за промоцију науке укључен као иницијални партнер.

Европски пројекти Creations и Hypatia посвећени су унапређењу наставе природних наука и математике (СТЕМ образовање) и увођењу савремених педагошких оквира. Creations пројекат подржава интердисциплинарну сарадњу наставника укључивањем креативних и уметничких поступака у формалној настави природних наука, док пројекат Hypatia уклања родне и било какве друге баријере и стереотипе када су наука и одабир научне каријере у питању, под мотом „Наука – улаз слободан!“

Током обиласка штандова и упознавања са сајамским експонатима, процесима производње и занимањима, школарце ће угостити компаније Solfins 3D – Београд, TEXIMP – Београд са компанијом HAAS Automation, САД, и S.V. Line – Београд са немачком компанијом Trumpf.