Конкурс је организован поводом Светског дана сајамске индустрије који се сваке године одржава почетком јуна месеца. Циљ је био да се путем уметничке фотографије Београдски сајам представи на занимљив и креативан начин.

Као приређивач конкурса под покровитељством Фото савеза Србије, Београдски сајам обавештава заинтересоване да је у предвиђеном року стигло шест ауторских радова са укупно 31 фотографијом.

Обзиром на кратак рок који се одразио на број пристиглих радова, није било могуће извршити рангирање према члану 23. Правилника о изложбама у Фото савезу Србије.

Као захвалност на уложеном труду и времену, Београдски сајам ће учесницима конкурса чији су радови пристигли доделити почасне годишње пропуснице.

У намери да наставимо са подршком ауторима уметничке фотографије и следећи пут омогућимо више времена за рад како би постигли задовољавајуће резултате рада појединаца до следећег Светског дана сајамске индустрије, који ће се одржати 5. јуна 2019. године, организоваћемо посете заинтересованих аутора Београдском сајму. На тај начин ћемо омогућити да фотографије могу настати у току целе једне године у разноврсном спектру амбијената и актуелних догађаја. Београдски сајам ће у сарадњи са Фото савезом Србије о овим активностима благовремено дати обавештење.