Фондација Новак Ђоковић, невладина и непрофитна организација хуманитарног карактера, бави се побољшањем услова раног образовања и развоја деце у Србији. На овогодишњем Сајму образовања и наставних средстава представиће свој рад и активности образовно-васпитним установама, представницима министарстава и локалних самоуправа који се баве образовањем, ученицима, студентима и широкој јавности.

Фондација жели посебно да представи актуелни Конкурс за проширење капацитета предшколског образовања и да позове све заинтересоване установе да се пријаве.

На штанду Фондације, у хали 2, посетиоци ће имати прилику да разговарају са члановима тима Фондације, погледају неки од филмова и информишу се о раду Фондације. За посетиоце ће бити организован и кратак квиз знања, преко кога ће упознати активности, а могу да освоје и награде.

У складу са мисијом Фондације, за најмлађе посетиоце у посебном кутку биће организоване креативне радионице (цртање, бојење, колаж, пластелин…), које подстичу развој маште и социјалних вештина.

Смиљана Грујић, психолог и један од водитеља програма „Подршка, не перфекција“, одржаће у суботу, 28. октобра у 12 часова предавање посвећено садашњим и будућим родитељима и старатељима о методама и алатима за превазилажење тешкоћа приликом одгајања деце, али и о пружању адекватне подршке за остварење њихових потенцијала.