Међународна унија сајмова (УФИ) свој 83. Конгрес одржава од 9. до 12. новембра у Шангају. Ово највеће годишње окупљање представника сајмова, организатора и пословних људи из целог света одржава се у Националном изложбеном и конференцијском центру, а присуствује му више од 600 представника из преко 50 земаља са свих континената.

Београдски сајам је члан Међународне уније сајмова од 1957. године, а „ознаку квалитета“ коју додељује УФИ носи шест манифестација Београдског сајма.

Основна тема овогодишњег конгреса су глобалне промене које се дешавају у свету и њихов утицај на неминовну трансформацију и прилагођавање сајамске индустрије. Кроз рад у пленумима и преко паралелних сесија учесници разговарају о најважнијим питањима, као што су одржив развој и управљање објектима, дигитализација и њен утицај на сајамско пословање, а биће представљена и најбоља пракса успешних сајмова и изложби.

На Конгресу ће бити указано и на потребу да све чланице Уније наредне године – 7. јуна, промовишу своје сајмове и учествују на обележавању Светског дана изложби и сајмова (Global exhibition day). Београдски сајам, који следеће године прославља 80 година од оснивања, придружиће се обележавању овог дана.