Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије од 24. до 28. октобра 2018. године у халама 2Б и 3А Београдског сајма одржаће се 49. Сајам образовања и наставних средстава.

Под слоганом „Образована Србија, успешна Србија догађај представља платформу за размену информација на пољу образовања и прилику за презентацију новитета и комплетан преглед бранше за преко 100 хиљада посетилаца, образовну струку као и школарце свих узраста и њихове родитеље.

Манифестација је постала препознатљива као високопрофилисани српски образовни бренд, који својим расположивим ресурсима подстиче успешан почетак или наставак образовања, мотивише на улагање у знање и потенцијале као и на иницијативу и предузетништво.

Модерна привреда тражи људе спремне на лично и професионално усавршавање, прилагодљиве новим трендовима, а квалитет људских ресурса главни је извор богатства једног друштва.

Сајам предано прати актуелности и иновације у политици образовања и државној стратегији, и представља драгоцену збирку информација за годишњу оријентацију како у образовно-васпитним установама тако и за професионалну перспективу и избор образовних профила и будућих каријера младих из Србије и региона.

Програмским концептом сајма и пратећим стручним скуповима обухваћени су сви сегменти образовног система тако да ће посетиоци у зависности од њиховог интересовања бити у могућности да се упознају са понудом програма  образовних институција и установа различитих нивоа и струка, едукативним издањима, дидактичким средствима и играма који подстичу креативност и моторику, платформама за Е-учење и др. Професионална оријентација, предузетништво, подстицај на образовање, доживотно учење, трансфер знања, инклузивно образовање, неговање талената, међународна сарадња су такође део излагачког програма, а поред наведеног програм обухвата опрему и средства за савремену наставу те се очекују и посетиоци стручно везани за ову област.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, покровитељ сајма, активно је укључено у програм манифестације наступањем у својству излагача на изложбеном простору хале 2, ниво Б. На штанду Министарства биће представљене актуелне теме развоја образовања. Заступљени ће бити сви нивои образовања од предшколског и основног, преко средњег стручног и уметничког, до високог образовања и науке.

Излагачки део манифестације употпуниће садржајан стручни пратећи програм који ће се одвијати у Сали за пратећи програм у хали 2 ниво Б, а поред стручних скупова подразумева бројне промоције, презентације и предавања намењена широј јавности.

Радно време манифестације: 24. и 25. октобра (среда и четвртак) од 10 до 20 часова, а од 26. до 28. октобра (петак, субота и недеља) од 10 до 21 час.

Цена улазнице: Цена појединачне улазнице је 250 динара, за групне посете 150 динара, док је паркинг 150 динара по сату.