Паралелно са 58. Међународним сајмом намештаја, опреме и унутрашње декорације у хали 5 Београдског сајма одвијаће се 58. Међународни сајам машина и алата из области дрвне индустрије, а трајаће дан краће – од 8. до 12. новембра.

Јединствени оријентир и ослонац целокупне дрвне и дрвнопрерађивачке индустрије Србије, уз јасну бизнис оријентацију и афирмацију домаћих произвођача из области дрвне индустрије, овај догађај расте и представља све ширу палету производа великом броју купаца и посетилаца манифестације.

Огромни природни ресурси и потенцијали Србије, раст потражње за дрветом као сировином због нових еколошких прописа, перспектива упошљавања све већег броја људи у овом сектору биће видљиви у изложбеној понуди овогодишњег сајма.

Значај манифестације за домаћу и регионалну привреду огледа се у афирмацији домаћих произвођача из области дрвне индустрије и могућности да своју продукцију представе великом броју купаца и пословних посетилаца из земаља у окружењу, Европе и света.

Ове године представиће се значајан број нових излагача из Италије, Немачке, Турске, Словеније…

Асортиман изложбене понуде чине производи за грађу, површинску обраду дрвета и спајање производа, окови и украси за намештај као и богат избор текстила, тканина, коже и технолошки иновираних материјала за намештај.

Најсавременије машине које омогућавају високу прецизност примарне обраде дрвета, израде и завршне обраде, као и пилане, сушаре и механички, електрични и пнеуматски алати приказаће на сајму којом брзином се иновирају и развијају перспективне индустрије – дрвна и индустрија намештаја.

СЕРВИСНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Радно време Сајма машина је, од уторка до суботе, 8 – 13. новембра, од 10 до 19 часова.

Улаз за Сајам машина је слободан.

Паркинг у сајамском кругу плаћа се 150 динара по сату.

Медијски партнери манифестације: Furniture News, Mobel Markt, Meubihome, Daibau, Archiproducts, BeforeAfter.rs, Rebelgrade, Style.rs, Zagreb Desing Week, Bravacasa, Podovi, Gradnja.rs и Drvotehnika.

Хотел партнер: Мона Плаза