Под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије од 23. до 27. октобра 2019. године у халама 2Б и 3А Београдског сајма одржаће се 50. Сајам образовања и наставних средстава.

Организовањем Сајма образовања и наставних средстава, специјализоване стручне образовне манифестације, Београдски сајам, центар домаће и регионалне привреде, позиционира образовање и усавршавање као један од приоритета за развој привреде и нашег друштва у целини.

Сајам предано прати актуелности и иновације у политици образовања и државној стратегији и представља драгоцену збирку информација за годишњу оријентацију како у образовно-васпитним установама тако и за професионалну перспективу и избор образовних профила и будућих каријера младих из Србије и региона.

Под слоганом „Образована Србија, успешна Србија догађај представља платформу за размену информација на пољу образовања и прилика за презентацију новитета и савремених наставних средстава која имају значај за унапређење образовања, и преглед бранше за преко 100 хиљада посетилаца, образовну струку као и школарце свих узраста и њихове родитеље.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, као покровитељ овогодишњег Сајма образовања и наставних средстава, представиће се у својству излагача на изложбеном простору хале 2, ниво Б. Представљање рада Министарства биће усмерено на важне области развоја образовања. Теме ће обухватити све нивое образовања од предшколског и основног, преко средњег стручног и уметничког, до високог образовања и науке. Посебно место заузимају примери добре праксе успешних школа и предшколских установа, као и развој дуалног образовања и предузетништва. Учешће Министарства у низу актуелних пројеката биће представљено резултатима и достигнућима који су допринели да се школа укључи у савремене друштвене токове.

Министарство позива све посетиоце сајма на размену очекивања и идеја како бисмо ЗАЈЕДНО ИМАЛИ ШКОЛУ КАКВУ ЖЕЛИМО.

Излагачки део манифестације употпуниће садржајан и интересантан пратећи програм који ће се одвијати у Сали за пратећи програм у хали 2 ниво Б, а поред стручних скупова подразумева бројне промоције, презентације и предавања намењена широј јавности.

Поред Пратећег програма у Сали, одвијаће се и свакодневне презентације на штандовима излагача.

Радно време манифестације: 23 и 24. октобра (среда, четвртак) од 10 до 20 часова, а 25, 26. и 27. октобра (петак, субота и недеља) од 10 до 21 час.

Цена улазнице: Цена појединачне улазнице је 250 динара, за групне посете 150 динара, док је паркинг 150 динара по сату.

У термину 50. Сајма образовања и наставних средстава на Београдском сајму одржавају се још три манифестације у духу знања, образовања и информисања:

64. Међународни београдски сајам књига у халама 1, 1А, 2А, 2Ц и 4 (20-27. октобар)

5. Сајам информисања, комуникација и маркетинга – МЕДИА МАРКЕТ у хали 3 (23-27. октобар) и

2. Сајам Ј=ДНАКИ, у хали 3А (23-27. октобар).