Форум под називом „Индустрија намештаја у Србији: најбоље праксе, развојни потенцијал и превазилажење баријера„, поводом 55. Међународног сајма намештаја, опреме и унутрашње декорације, одржава се у четвртак, 9. новембра 2017. године, у 11 часова, у свечаној сали управне зграде Београдског сајма у Београду.

Форум организује развојни програм „Европски ПРОГРЕС“, који финансирају Европска унија и Влада Швајцарске, а домаћин је Београдски сајам, у партнерству са Привредном комором Србије, Развојном агенцијом Србије (РАС) и Министарством привреде Републике Србије. Модератор овог догађаја је Џеф Барон, стручњак са дугогодишњим искуством у производњи и руковођењу пословима у овој бранши и познавалац стања у српској индустрији намештаја.

У оквиру проблематике релевантне за индустрију намештаја у Србији, посебна пажња биће поклоњена темама као што су:

– међународни купци – шта су њихове потребе, а шта ми можемо да понудимо

– како привући купце

– како се припремити, одржавати контакт и пратити резултате

– намештај од пуног дрвета и друге могућности за излазак на светско тржиште – могућности за сушење дрвета

– материјали – изазови приликом одабира, набавке, квалитета, цене (да ли обезбедити профит приликом куповине или приликом продаје)

– малопродаја насупрот извозу – где продавати, како створити зараду

– „SWOT“ анализа српске индустрије намештаја у реалном времену и др.

Циљ дискусије је да се (пр)оцене национални потенцијали, постојећа локална и светска пракса, али и различити изазови у индустрији намештаја, како би се идентификовали најадекватнија решења и активности који би стимулисали свеукупан напредак овог сектора у Србији.