Јубиларни, 40. Међународни сајам наутике, лова и риболова одржава се од 3. до 7. априла. Учешће на овој специјализована манифестација за пловила свих врста, опрему за лов и риболов, спортове на води и роњење, наутичку, камп и outdoor опрему најавило је више од 80 излагача, који ће представити око 100 пловила.

Међу њима су и представници најпопуларнијих домаћих и светских брендова, укључујући и оне најреномираније у сектору ексклузивних пловила, као што су Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray, Jeanneau, Sealver

Да манифестација постаје све интересантнија на међународном плану потврђује учешће „премијерних“ излагача из Италије и Турске, Словеније, Хрватске и Црне Горе. Поред сталних излагача као што су CTC Unit, Goga YCI, IntehV и други, појавиће се и неки нови, као што су Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade итд.

Под слоганом „Исплови, забаци, улови“, посетиоци ће моћи да искористе и традиционалну берзу половних пловила, биће представљене познате регате, сплаварења и остали водни потенцијали Србије, а све је „зачињено“ неизоставним еколошким и безбедносним темама везаним за воду.

Sajam nautike, lova i ribolova

Посебан акцент стављен је на лов и риболов, код којих је експанзија сваке године све уочљивија. У овом сегменту дистрибутери ће представити ловачко наоружање, муницију и конфекцију, штапове за пецање и сав други риболовачки прибор, а биће заступљени бројни брендови – Canona, Capriolo, Трофеј, Eurofish, Травар и многи други.

Ова манифестација традиционално има богат пратећи програм – стручна предавања посвећена могућностима наутичке привреде, изградњи мреже марина, привезишта и пратеће инфраструктуре, уз мноштво промоција, демонстрација, радионица, изложби и релевантну наутичку литературу.

Значајан стручни програм опет ће имати Машински факултет, односно тамошња Катедра за бродоградњу, као и Музеј афричке уметности са

новим изложбама. Оружари најављују и виртуелно стрелиште, за љубитеље овог сајамског сегмента.

Радно време манифестације је од 10 до 19 часова, а последњег дана Сајам се затвара два сата раније – у 17 часова. Појединачне улазнице коштају 300 динара, групне су 200, а паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.