Београдски сајам је већ годинама место одржавања пријемних испита за упис бруцоша на високошколске установе Београдског универзитета. И ове године, највећи затворени простори Београдског сајма – хале 1 и 4 – биће добар и пожељан домаћин за масовно и безбедно полагање пријемних испита.

Заинтересовани за упис на Електротехнички факултет Универзитета у Београду, пријемни испит из математике полажу 27. јуна, а из физике дан касније, на Видовдан – 28. јуна. На два студијска програма – Електротехника и рачунарство и Софтверско инжењерство – биће примљено 720 бруцоша.

Кандидати за упис на неки од три акредитована студијска програма Математичког факултета – Математика, Информатика и Астрономија и Астрофизика (укупно 335) – пријемни испит из математике полажу 29. јуна 2022. године у хали 4 Београдског сајма.

Они који конкуришу за упис на најтраженију високообразовну институцију у региону, Факултет организационих наука, полагаће пријемни из математике у уторак 28. јуна, док ће у среду, 29. јуна, полагати тест опште информисаности. На овом факултету су обезбедили могућност уписа укупно 590 студената на студијском програму Информациони системи и технологије и укупно 390 студената на студијском програму Менаџмент и организација.

Детаље о условима и распореду полагања пријемних испита, али и о здравственим и безбедносним мерама којих се треба придржавати, будући студенти могу наћи на сајтовима матичних факултета.