У кругу Београдског сајма, у халама 7, 8 и 9, почео је са радом високотехнолошки забавно-научни парк „Старленд“, највећи те врсте у региону и са перспективама да се „шири“ и на друге градове у Србији. Својим наступом, дечји хор „Чаролија“ наговестио је да су такве намере осуђене на успех.

Обраћајући се присутнима током свечаног отварања „Старленда“, градски секретар за привреду Милинко Величковић подсетио је на значај оваквих садржаја и инвестиција првенствено за растућу београдску туристичку понуду, али и за привреду у целини. Представник кинеског инвеститора Imex City-ја д.о.о. и директор „Старленда“ Ћианг Јиањонг такође је поздравио присутне и пожелео им добру забаву.

Ово по свему јединствено едукативно забавиште простире се на 5.200 м2 простора, а чине га три целине, намењене специфичним групама посетилаца – деци до 10 година старости, тинејџерима и младима, а онда и одраслима. Садржаји су конципирани тако да на „Старленду“ практична цела „вишегенерацијска“ породица може у квалитетној забави да проведе цео дан.

У том контексту хала 7 је намењена старијим тинејџерима и одраслима, а у понуди су популарни забавни садржаји као што су билијар, пикадо, стони хокеј и фудбал, виртуелна реалност, 3D Counter Strike, Dota, Lol и бројне друге видео игре. У овој хали биће, према најавама, организоване и различите врсте друштвених догађаја, турнира и сл.

Хала 8 намењена је млађим тинејџерима са садржајима прилагођеним за њихов узраст.

Хала 9 намењена је најмлађима, а деци ће на на располагању бити различити садржаји за игру и анимацију: дворци са тобоганима, зона са песком, играчкама и сл. У овој хали ће се налазити и издвојени део са караокама и атрактивним садржајима за дечије рођенданске журке, као и гифт шоп.

Велики део игара, уређаја и инсталација који ће посетиоцима бити на располагању до сада нису виђени код нас. Већ у промотивној фази запажена је, на пример, ВР машина (виртуелна реалност) последње генерације, која за шест играча истовремено пружа потпуни утисак луде вожње аутомобилом. Ту су и различите ратне игре, а посебну пажњу привукли су и „ролинг аутомобили“, који се окрећу око своје осе и ротирају за 360 степени и сл.

Током свечаног отварања речено је да је кинески инвеститор у овај пројекат уложио око три милиона евра, да ће све три хале истовремено моћи да приме 3.000 посетилаца, те да ће их у сваком тренутку опслуживати 70 запослених.

„Старленд“ ће бити отворен сваког дана од 10 до 22 часа.