Поред тога што је „Место пословних сусрета“ и „Место које је видео цео свет“, Београдски сајам је поново постао и право место на коме факултети организују полагање пријемних испита.

У последњој  недељи јуна будући академци су у хали 2 полагали пријемни испит за упис на Електротехнички и Природно-математички факултет Универзитета у Београду. Хиљаде свршених средњошколаца из целе Србије и региона борили су се за индексе ових факултета, који су Београдски сајам изабрали као локацију за полагање пријемних управо због велике заинтересованости потенцијалних студената.

Sa Sajma u svet nauke i znanja

 

Поред великог климатизованог простора, Универзитету и појединачним факултетима Сајам за ову намену може, поред хале 2, да понуди и друге хале. Уз величину и добру цену, Београдски сајам је прави избор за место на коме и убудуће треба организовати полагање пријемних испита из још неколико разлога – добра локација и саобраћајна комуникација са свим деловима града, велики број паркинг места, добра прегледност и транспарентност на самом испиту, обезбеђено озвучење, као и могућност обезбеђивања освежења за све кандидате.