Под слоганом „Исплови, забаци, улови“ на Београдском сајму ће од 7. до 11. априла 2022. године бити одржан 42. Међународни сајам наутике, лова и риболова, специјализована регионална манифестација намењена љубитељима и корисницима свих врста пловила, спортова на води и роњења, опреме за лов и риболов, наутичке, камп и аутдор опреме. За ову атрактивну традиционалну манифестацију биће спремне хале 1 и 4 Београдског сајма.

Биће представљени актуелни трендови и домети у различитим сегментима домаће и регионалне наутичке привреде и ловне и риболовне делатности, од индустријских и економских до спортских, рекреативних или туристичких. Посетиоцима ће на располагању бити репрезентативна понуда глисера, јахти, једрилица, чамаца, скутера, бродских и ванбродских мотора, опреме за спортове на води, обуке, чартера и других елемената наутичког туризма.

Значајан део излагачког програма прилагођен је речним наутичарима, љубитељима Саве, Дунава, језера и пловних канала. Кратких рукава неће остати ни они који уживају у регатама, сплаварењу и осталим спортско-рекреативно-туристичким активностима које омогућују водни потенцијали Србије.

Неће изостати најпопуларнији домаћи и светски наутички брендови, па ни екстравагантни и скупи модели савршених пловила, вредни више стотина хиљада евра, који, по правилу, изгледом и ценом привлаче највећу пажњу посетилаца.

„Скромнијој“ и публици са специфичнијим потребама биће на располагању и неупоредиво јефтинија пловила – пецарошки чамци, гумени чамци, гуме за вожњу (банане, прстенови, фотеље). Посебан сектор су скутери, за које интересовање из године у годину расте.

Ловно-риболовни сегмент сајма, који је последњих година био чак и експанзивнији него наутички, бројем и разноврсношћу излагача, те квалитетом експоната, по правилу успева да оправда поверење и испуни све озбиљније захтеве посетилаца. И ове године излагачи ће понудити изузетно квалитетне артикле, укључујући и светске новитете и актуелности. Наши највећи увозници и дистрибутери представиће ловачко наоружање, муницију и конфекцију, штапове за пецање и сав други риболовачки прибор. Очекује се и велики број занатлија, чији су производи постали познати и тражени широм света, где год се пеца.

Радно време сајма биће од 10 до 19 часова, изузев последњег дана, када ће капије бити отворене до 16 часова, а улазница ће коштати 400 динара.