Сајам наутике, лова и риболова биће за посетиоце отворен већ од 10 часова, у петак, 1. марта 2019. године, а церемонија свечаног отварања предвиђена је за 10:30 часова, у хали 1 Београдског сајма.

Београдски Међународни сајам наутике, лова и риболова је специјализована регионална сајамска манифестација намењена љубитељима и корисницима свих врста пловила, спортова на води и роњења, опреме за лов и риболов, наутичке, камп и outdoor опреме. Одржава се од 1. до 5. марта, у халама 1 и 4 Београдског сајма.

Ова специјализована домаћа сајамска манифестација има за циљ да представи актуелне трендове и домете различитих сегмената домаће и регионалне наутичке привреде те ловне и риболовне делатности, од индустријских и економских до спортских, рекреативних или туристичких. У свим овим областима представиће се више од 100 директних и индиректних излагача и других учесника у специјализованим сајамским програмима.

Посетиоци ће на сајамским штандовима моћи да се упознају са понудом глисера, јахти, једрилица, чамаца, скутера, бродских и ванбродских мотора, опреме за спортове на води, обука, чартера и других елемената наутичког туризма, како би уживање на води било оно право. Подразумева се да је значајан део излагачког програма прилагођен речним наутичарима, љубитељима Саве, Дунава, језера и пловних канала. Оваква разноврсна понуда употпуњена је и берзом половних пловила, а они који уживају у регатама, сплаварењу и осталим спортско-рекреативно-туристичким активностима које омогућују водни потенцијали Србије, биће на правом месту у право време.

Ни ове године неће изостати најпопуларнији домаћи и светски наутички брендови, укључујући и оне најреномираније у сектору ексклузивних пловила. Сви они сигурно ће успети да задовоље очекивања најмање десетак хиљада посетилаца. Тако ће се, поред сталних излагача као што су CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V, Go Paddling и други, представити и неки нови као што су  Mitan Marina, Como, Efel Motors, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Љубитеље лова и риболова посебно ће изненадити експанзија у овом сајамском сектору, зачета још прошле године и бројем излагача и разноврсношћу и квалитетом експоната. У овом сегменту излагачи представљају ловачко наоружање, муницију и конфекцију, штапове за пецање и сав други риболовачки прибор, а све то наћи ће своје место у хали 4 Београдског сајма. А тамо ће посетиоце, поред осталих, сачекати наши највећи увозници и дистрибутери као што су Снајпер, Каприоло, Гроф, Еурофиш, Травар и други.

Сајам наутике, лова и риболова по правилу прати богат програм сачињен од стручних предавања, промоција, изложби, богатог фонда литературе.

Појединачна улазница за Сајам наутике, лова и риболова кошта 350 динара, а паркинг у кругу Београдског сајма плаћа се 150 динара по сату.

Радно време сајма је од 10 до 19 часова, а последњег дана трајања сајма, 5. марта, од 10 до 17 часова.