Квалитетно и примењиво знање, велики број послова које је могуће радити у току или по завршетку школовања и могућност стипендирања најбољих – предности су које издвајају Рачунарски факултет у односу на сличне установе у Србији.

Рачунарски факултет је акредитован за све студијске програме: основне академске студије (рачунарске науке, рачунарско инжењерство и рачунарски дизајн), основне струковне студије (информационе технологије), мастер и докторске студије.

Декан факултета проф. др Драган Милетић као препоруку за упис на факултет истиче могућност запослења у највећим ИТ компанијама: „До сада се осам студената нашег факултета запослило у централи компаније Фејсбук, у Калифорнији. Прилику за овај посао из снова добили су након рада за америчку компанију која послује у Србији. Такође, имамо студенте који раде и у Гуглу-у, у Мајкрософт Дивелопмент Центру Србија, али и бројним домаћим фирмама.“

Иако приватни, Рачунарски факултет сваке године стипендира 10 најбољих младих информатичара, а од ове године доделиће и 20 полустипендија. Информације о стипендијама заинтересовани средњошколци могу да пронађу на сајту факултета.