Као и многих претходних година, крај јуна и први дани јула за будуће генерације студената Београдског универзитета значе прекретницу у животу и сасвим нову етапу у личној и радној биографији. Београдски сајам на том путу има сасвим конкретну и незамењиву улогу, јер управо у халама Београдског сајма многи факултети Београдског универзитета организују пријемне испите за упис студената у прву годину студија, по највишим стандардима и у најрегуларнијим условима.

Тако је за полагање пријемног испита за Интегрисане академске студије медицине Медицинског факултета Универзитета у Београду резервисан термин 26. јуна 2024. године са почетком у 12 часова у Хали 4 Београдског сајма.

Медицински факултет на интегрисане академске студије медицине уписује 460 студената који ће се финансирати из буџета Републике Србије и 40 самофинансирајућих студената за стицање звања доктора медицине.

Електротехнички факултет Универзитета у Београду је последњих неколико година уписивао 400 студената који се финансирају из буџета и 140 самофинансирајућих студената на студијски програм Електротехника и рачунарство, као и 30 студената који се финансирају из буџета и 150 самофинансирајућих студената на студијски програм Софтверско инжењерство.

Ове године, за потребе полагања пријемних испита, за њих су резервисане Хала 4 (за пријемни испит из математике, 24. јуна) и Хала 1А (за пријемни испит из физике, 25. јуна). Објављивање резултата пријемних испита предвиђено је већ за 26. јун ујутро.

Математички факултет Универзитета у Београду заказао је полагање пријемних испита из математике за 26. јун 2024. од 11 до 14 часова, и то у Хали 1 Београдског сајма.

Овај факултет, према конкурсним условима, у прву годину студија уписује 435 студената математике (205 буџетских и 45 самофинансирајућих), астрономије и астрофизике (20 – 5) и информатике (105 – 55). Прелиминарна ранг листа најављена је за претпоноћне сате истог дана.

Један од „традиционалних“ корисника сајамских хала за полагање пријемних испита је и Факултет организационих наука Универзитета у Београду. Овај факултет ће у прву годину основних академских студија уписати укупно 980 кандидата. Од тог броја 500 је буџетских – 300 места на студијском програму Информациони системи и технологије, а 200 на студијском програму Менаџмент и организација.

Заинтересовани за полагање пријемног испита за ФОН, и то онај из математике, имају прилику да то „обаве“ већ од 10 сати у уторак, 25. јуна, у халама 1 и 4 Београдског сајма. Испит из опште информисаности биће обављен дан касније на матичном факултету.

Као добар домаћин, Београдски сајам свим кандидатима жели успешне академске дане и богате пословне каријере.