По ко зна који пут, па и у условима које диригује одбрана од вируса „ковид-19“, Београдски сајам се и ове године показује као добар и пожељан домаћин за масовно и безбедно полагање пријемних испита за упис на београдске високошколске установе.

Тако је 29. јуна, у халама 2А, 2Ц и 1А, чак 1030 кандидата полагало пријемни испит из математике за упис на Електротехнички факултет Универзитета у Београду. За 30. јун заказано је полагање пријемног испита из физике за упис на исти факултет (најављено је 150 кандидата), а сви они конкуришу за 720 места на два смера ове еминентне високошколске установе.

За 820 места на три студијска програма Факултета организационих наука Универзитета у Београду, према стању пријава, ове године конкурише чак 2.157 кандидата. По томе је ФОН најтраженија високообразовна институција у региону. Кандидати на Београдском сајму полажу пријемни из математике у уторак, 30. јуна, а у среду, 1. јула, тест опште информисаности.

У среду, 1. јула, у халама 2А и 2Б Београдског сајма, кандидати за упис на Математички факултет Универзитета у Београду, полажу пријемни испит из математике за попуњавање 435 места на три студијска програма овог факултета.

За потребе полагања пријемних испита Завод за јавно здравље Србије „Батут“ предузео је и прописао све неопходне епидемиолошке мере, које укључују обавезно ношење заштитних маски, пролазак дезобаријере, дезинфиковање руку те минимално растојање између кандидата (које је управо на Београдском сајму могуће учинити и већим од препорученог), а дежурни поред маски имају и рукавице и визире.

Кандидатима за будуће академске грађане преостаје још само да обаве свој део посла – да се знањем и умећем квалификују за почетак новог, академског живота.