Истовремено са сајмовима туризма, хотелско-угоститељске опреме и сувенира, на Београдском сајму се већ осам година одржава и BEOWINE – Међународни сајам вина. Због значајно повећаног броја излагача, винари ће се ове године од 23. до 26. фебруара представити у две хале.

На Сајму учествују најугледнији домаћи и регионални произвођачи вина, вински подруми, куће вина и компаније које га дистрибуирају. У излагачком програму и на овогодишњој манифестацији биће заступљене и ракије, које представљају истакнути српски бренд.

Као саставни део туристичке привреде, BEOWINE ће представити могућности винског туризма, туристичку понуду, смештај и гастрономске специјалитете, као и комплетну опрему за винарство и виноградарство.

Сајам спаја све учеснике у туристичко-угоститељској индустрији, конзументе и кориснике услуга. Манифестација је шанса да се произвођачи сретну, успоставе пословну сарадњу са дистрибутерима и изађу на нова тржишта. Као и сваке године, на штандовима ће се свакодневно одржавати бројне презентације, промоције и дегустације.

Стручна предавања, презентације, интерактивне промоције и бесплатне радионице за све учеснике и посетиоце предвиђене су и у оквиру пратећег програма. Експерти у овласти винарства разговараће о перспективама и развоју аутохтоних сорти грожђа у Србији и производњи вина, садном материјалу, његовом квалитету, клоновима и подлогама. Заинтересованим посетиоцима представиће различите стилове, као и вина за сваку прилику. Биће речи и о производњи сертификованог органског грожђа и законским оквирима, заштити у производњи грожђа. Предвиђено је и представљање произвођача, а једна од тема биће и вињак – категорије, квалитет, мењање кроз време.

На традиционалном такмичењу BEOWINE CHALLENGE CUP бираће се најбоља вина у осам категорија.