Једна од 17 држава учесница овогодишњег Фестивала културног наслеђа шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана је и Србија. На Фестивалу који се одржава од 1. децембра 2016. до 1. јануара 2017. године Србија се представља први пут, а Београдски сајам је један од 16 излагача из наше земље који наступају под покровитељством председника Републике Србије.

Приликом обиласка српских излагача на Фестивалу, Томислав Николић домаћинима је говорио о важној улози коју Београдски сајам има у промовисању домаће привреде и успостављању међународне економске сарадње.

Београдски сајам се у Абу Дабију представља као институција која има осмодеценијску традицију у сајамском пословању. Својом интерактивном и мултимедијалном изложбом Сајам на Фестивалу на оригиналан начин приказује наше наслеђе и историјски развој од 1937. године, али и савремени начин пословања.

Велику помоћ и подршку српским излагачима у Абу Дабију пружили су представници Министарства спољних послова Републике Србије и Амбасада Србије у Уједињеним Арапским Емиратима.