Пети Сајам медија био је изванредна прилика за свечано финале једне изванредне медијске, друштвене и културне манифестације – Шестог међународног конкурса карикатура „Александар Клас“ у организацији „Илустроване Политике“.

На овогодишњи конкурс под мотом „Александар Клас црта за вас“, а на којем није било тематских ограничења, пристигло је 858 карикатура од 218 аутора из 41 земље са свих континената. У ужи избор ушло је 100 карикатура, а жири је коначно доделио две прве награде, по једну другу и трећу, а десет радова је наградио дипломама.

Прву награду поделили су Владимир Хаханов из Русије и Марко де Анђелис из Италије, а другу и трећу су, по оцени жирија, заслужили домаћи аутори Јово Шкомац и Горан Ћеличанин.

Дипломама су се окитили Лу Нан из Кине, Слободан Срдић из Србије, Бехнам Пормехди из Ирана, Богдан Петри и Хориа Кришан из Румуније, Ерико Јункеира Ајрес из Бразила, Иља Кац из Израела, Нгаи Оо У Хан Кји из Мјанмара, Слободан Бутир из Хрватске, Халит Куртулмуш из Турске и Јакша Влаховић из Србије.

Учесници у свечаности доделе награда на главној бини Сајма медија – Сања Лазаревић, в.д. главног и одговорног уредника „Илустроване Политике“, Александар Гајовић, државни секретар у Министарству културе и информисања и бивши главни уредник овог листа, Шпиро Радуловић, карикатуриста и уредник конкурса, и Радмила Грбовић, уредник енигматског додатка у „Илустрованој Политици“ – подсетили су да је светски познати Александар Клас био карикатуриста тог листа од првог броја 1958. године до пензионисања. „Александар Клас црта за вас“ био је мото овог иначе најнаграђиванијег карикатуристе у свету, са преко стотину награда на најпознатијим светским конкурсима карикатуре, због чега је доспео у Гинисову књигу рекорда 1990. године.