Поводом 65. Међународног београдског сајма књига и придружујући се обележавању великог јубилеја Београдског сајма – 85 година од почетка рада – Пошта Србије је у сарадњи са Београдским сајмом издала пригодну поштанску марку и промовисала је на свом штанду у арени Хале 1.

За мотив на поштанској марки и коверти изабрана је чувена Хала 1, кружног облика, са куполом распона 109 метара, од пренапрегнутог бетона, проглашена за споменик културе.

Уручујући симболично марку Београдском сајму, в.д. директора Поште Србије Зоран Ђорђевић подсетио је на улогу Београдског сајма у животу многих генерација и на емотиван однос према свему што је Београдски сајам значио и значи.

Захваљујући се на оваквој части, помоћница директора Београдског сајма Горица Шкипина указала је на вишеструку симболичност овог чина и подсетила да је то наставак сарадње поводом важних датума Београдског сајма. „Године 2017, поводом 80 година Београдског сајма, издата персонализована поштанска марка у ограниченој серији. Потом је 2018, поводом 80. годишњице Првог међународног салона аутомобила из 1938. године, такође издата персонализована поштанска марка у ограниченом тиражу. Године 2019, поводом обележавања Светског дана сајамске индустрије, Београдски сајам и Пошта Србије издали су ексклузивну и ограничену серију персонализоване поштанске марке. Ова поштанска марка је послата у цео свет, свим члановима Уније светских сајмова…“, рекла је Шкипина.