Заштитни знак пролећног сајамског календара, манифестација BeoPlantFair посвећена цвећу и плодовима природе, на најлепши начин носи снажну поруку о важности очувања природе и еколошке освешћености у нашој средини.

Под слоганом “Башта у срцу града” од 4. до 7. априла 2019. год. у хали 5 и на отвореном простору Београдског сајма, одржаће се:

24. Међународни сајам хортикултуре BeoPlantFair,

22. Изложба лековитог биља и препарата од меда Дарови природе,

7. Изложба баштенских и парковских машина и пратеће опреме MotoPlantExpo и

3. Изложба органске производње Organic Fest.

Атрактиван амбијент савског приобаља, цвећем испуњена хала и екстеријерни простор Београдског сајма, сваког пролећа привлаче велико интересовање посетилаца. Манифестација нуди савремен поглед на естетику живљена и идејна решења за уређење врта, окућнице и балкона, као и најразноврснијие услуге и производе за љубитеље цвећа и зеленила.

Програм сајма распоређен је у четири целине: Флора, Зелени дизајн, Дарови природе и Органик фест и MotoPlantExpo.

На изложби продајног карактера учесници ће представити све области хортикултуре – узгајање цвећа и цветног материјала, производњу садница и семенског материјала, воћарство, виноградарство, пчеларство, гајење лековитог биља, узгој и одржавање зелених површина, механизацију за хортикултуру, заливне системе, пластенике, средства за прехрањивање и заштиту биљака, пејзажну архитектуру…

Сваког априла, који је и званично Светски месец пејзажне архитектуре, велики број посетилаца управо на Сајму хортикултуре добија инспирацију и идеје за уређење тераса, балкона, башти и озелењавање вртова. На сајму се нуди богат избор и могућност куповине директно од произвођача садница најлепшег цвећа, четинара и украсног биља, кактуса, сезонског цвећа, зачинских и ароматичних биљака…

Ову најшармантнију, најмириснију и најшаренију пролећну манифестацију Београдског сајма традиционално обогаћују три тематске изложбе – Изложба лековитог биља и препарата од меда Дарови природе, Изложба баштенских и парковских машина MotoPlantExpo и Изложба органске производње Organic Fest.

Чекамо Вас у „Башти у срцу града“!