Премијерни „Agro Belgrade“, први специјализовани сајам воћарства, виноградарства и повртарства, почео је у четвртак, 30. јануара , у халама 1, 1А и 4 Београдског сајма, и трајаће до суботе, 1. фебруара. Сајам је за посетиоце отворен сваког дана у периоду од 10 до 17 часова.

На овој сајамској манифестацији учествује преко 500 излагача, укључујући највеће светске компаније у овим областима. Током 12 конференција, које се одржавају паралелно са излагачким програмом, биће обрађиване различите теме, попут извозних перспектива и положаја Србије на светском тржишту, финансирања и развоја пољопривреде, инспекција и безбедности хране и извозне процедуре, перспектива органске производње, система удруживања у циљу извоза, развоја кадрова у пољопривреди, аутохтоних сорти грожђа, извозних перспектива бобичастог воћа, напредне агро-производње и технологије, заштите и прехране биља, задругарства, техничких и дигиталних достигнућа у аграру, дистрибуције на специфична светска тржишта итд.

„Agro Belgrade“ је замишљен као водећи сајамско-конференцијски догађај на западном Балкану и у југоисточној Европи, место на којем ће највећи светски откупљивачи воћа и поврћа, домаћи произвођачи, произвођачи опреме, механизације, семенске куће, расадници, задругари и други стручњаци из бранше показати шта нуде, имају, знају, могу и желе. Постављена је и изложба најмодернијих машина за производњу, прераду и паковање воћа и поврћа.