Експозим, међународни сајам зимске спортске опреме, туризма и рекреације, отворио је капије за посетиоце у четвртак, 7. децембра, у 10 часова, у хали 4 Београдског сајма.

Експозим је, и то у историји дугој 32 године, намењен свима онима који на било који начин – спортски, рекреативни, туристички, па чак и само филозофски – воле и знају да уживају у зимском угођају. Због њих и за њих на овом сајамском хепенингу окупљају се увозници, произвођачи, дистрибутери, сервисери зимске спортске и рекреативне опреме, заступници врхунских светских брендова, зимских туристичких центара и скијалишта, водећих туристичких агенција, хотела, одмаралишта и промотери познатих и популарних туристичких дестинација и садржаја.

И понуда је обимна и разноврсна: скијашка, планинарска, фитнес и камп опрема, најновији модели скија, санки, сноу-бордова, ципела, везова, ски-одела, рукавица, капа, наочара и других елемената зимске спортске одеће и обуће, АТВ возила и моторне санке, чак велики избор медицинских препарата за спортисте и рекреативце. Са посебним нестрпљењем Експозим су дочекали они који би да продају, размене, репарирају или сервисирају половну зимску спортску опрему, јер им је ова сајамска манифестација јединствена прилика.

На овогодишњем Експозиму први пут се појављује компанија Интерспорт. Премијерни наступ има и ски робна марка Descente. На ово тржиште вратио се бренд Алпина, а фирма ИСР2010 из Београда представља цео асортиман познатог бренда Phenix. Sport Vision, Беоспорт, Н спорт, Outdoor, Треф, Гора, Салто М, Marconi sport међу онима су чије се учешће на Експозиму већ годинама подразумева.

Заинтересованима ће бити на располагању и широк избор туристичких аранжмана за зиму, новогодишње и божићне празнике, на бројним домаћим и страним скијалиштима, све по нижим ценама. Тако се представљају Дивчибаре као нова зимска дестинација, Ски Словениа представља неколико словеначких скијалишта, а посетиоце очекује и интензивна промоција Јахорине и Бјелашнице као ски-дестинација.

Сви произвођачи одеће и спортске опреме најавили су ексклузивне сајамске попусте од 10 до 50 одсто. Најаве се односе и на ски-пасове и друге скијалишне услуге. Скијалишта Србије на свом штанду одобравају већ неизоставне попусте од 10 посто на ски-пасове у својим скијашким центрима.

Да све буде како треба, брине се и Асоцијација „Спорт за све“, суорганизатор Експозима, која својим додатним програмима настоји да скијање и зимска рекреација за чланове великог броја клубова, савеза и удружења из свих земаља региона буде истински празник.

Капије Експозима биће отворене све до 20 часова, у недељу 10. децембра. Радно време овог сајма биће сваког дана од 10 до 20 часова. Појединачне улазнице коштају 300 динара, а паркинг се плаћа 100 динара по сату.