Национална служба за запошљавање ће се и ове године представити на 48. Сајму образовања и наставних средстава, који се од 25. до 29. октобра одржава на Београдском сајму.

У складу са слоганом „Образована Србија-успешна Србија“, под којим се овогодишњи Сајам одржава, посетиоци ће бити у прилици да се на штанду Националне службе за запошљавање упознају са свим видовима финансијске и нефинансијске подршке коју Национална служба за запошљавање пружа корисницима својих услуга. Посебна пажња биће посвећена програмима додатног образовања, чији је основни циљ стварање могућности за брже запошљавање и самозапошљавање.

Представиће програме стручне праксе и стицања посебних знања и вештина, програм Функционално основно образовање одраслих, различите обуке у складу са потребама тржишта рада и конкретним потребама послодаваца. Захваљујући мрежи филијала Националне службе за запошљавање, послодавцима широм Србије су доступне бројне могућности приликом посредовања у запошљавању, односно ангажовања нових радника.