Реформе у области издавања електронских грађевинских дозвола, просторно планирање, стамбена и архитектонска политика, комунална делатност и енергетска ефикасност најважније су теме које ће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре представити на 44. Међународном сајму грађевинарства – SEEBBE 2018. Као покровитељ манифестације, Министарство ће покушати да одговори на што већи број питања грађана и привредника, али и да чује њихове проблеме и сугестије.

Због поједностављивања процеса, реформа издавања електронских грађевинских дозвола направила је својеврсну револуцију у српском грађевинарству и постала заштитни знак Министарства. Само прошле године издато је више од 18 хиљада електронских грађевинских дозвола, док је у 2014. години, дакле пре увођења е-дозвола, издато само седам хиљада дозвола.

На штанду Министарства посетиоци ће моћи да добију бесплатне публикације из области планирања и изградње. Поред приручника „Од идеје до употребне дозволе“, „Озакоњење као јавни интерес“ или „Класификација намене земљишта и плански симболи“, инвеститори ће моћи да добију и друге материјале који се односе на област грађевинарства.

Министарство ће представити још једну значајну реформу коју тренутно спроводи – увођење е-катастра и усвајање Закона о поступку уписа права својине у катастар и катастар водова, а најавиће и једну нову реформу – е-простор, за коју се управо припрема документација.

Министарство ће представити и софтверски пакет за планирање саобраћаја и урбане мобилности, а у области становања и архитектонске политике презентоваће предности које је унео Закон о становању и одржавању зграда, који је привукао велику пажњу грађана. SEEBBE ће бити прилика и за презентацију пројекта „Адресног регистра“, који ће омогућити да готово три милиона грађана добије исправну адресу становања.