Други Сајам медија, комуникација и маркетинга – „Медиа маркет“ биће одржан од 26. до 30. октобра у хали 3 Београдског сајма. Ова јединствена манифестација у региону окупиће наше највеће издаваче дневних новина и магазина, новинарска удружења и агенције, интернетска, специјализована и регионална издања, као и друге организације из области медија и тржишних комуникација.

Занимљивим концептом, богатом понудом и атрактивним изгледом, приредба је већ у првој години постојања оправдала очекивања излагача и посетилаца. Велики одзив медија и бројка од преко 140 хиљада посетилаца то недвосмислено потврђују.

И ове године Медиа маркет ће бити својеврсна берза информација из медијског бизниса и место за размену идеја, успостављање сарадње и покретање нових пројеката. Истовремено, то ће бити прилика да се медији и медијски професионалци, а пре свега уредници и новинари, представе и директно сусретну са својим актуелним и потенцијалним читаоцима, гледаоцима, слушаоцима, односно, пратиоцима.

Током пет сајамских дана публику очекује низ разноврсних дешавања на штандовима излагача. Биће представљања познатих и нових издања, атрактивних гостију и промоција, наградних игара и других активација. За људе из медијске сфере и остале заинтересоване припремљени су значајни и занимљиви панели и предавања.

Панелисти, уредници и новинари наших најпознатијих медија и медијски стручњаци размениће мишљења на теме као што су „принт није мртав“, „зашто су таблоиди победили“ или „како интернет утиче на штампане медије“. Разговараће се и о „ботовима“, „рок музици у домаћим медијима“, „улози колумне и коментара у новинарству“ и низу других новинарских и медијских тема.

Сајам медија има исто радно време као Сајам књига, сајмови Звонце и Учила и за све приредбе важи јединствена улазница.