Ни претпоследњи дан Сајма медија, у суботу 27. октобра, није без занимљивих панела.

Под називом Седам кључева за срећу“, од 11 часова, учеснице панела кроз лична животна искуства и савете, одговара седам жена. Свака својим личним и професионалним животом, одговара на питања колико „срећа“ зависи од њих самих, шта им је то потребно да би се осећале испуњенима, реализованима и заводољнима, да ли је то могуће у овом данашњем времену, који су им то квалитети неопходни да би живот живеле „пуним плућима“. Учествују: Снежана Дакић као модератор, Ива Штрљић, глумица и водитељ, Ирена Јовановић, ТВ аутор и водитељ, Верица Ракочевић, модна креаторка, Стелла Карл Ћосић, мотивациони говорник, Светлана Хорват, председник Националне коморе за моду и председник Serbia Fashion Weeka, Горица Нешовић, радио водитељ.

Од 12 учесници панела Косово и Метохија у медијима“ биће Марко Ђурић, Милена Ивановић, Борис Малагурски. Модератор је Андријана Нешић, заменик главног и одговорног уредника портала SrbijaDanas.com

У 13 часова почиње панел Медији – политички маркетинг – „Убиство политичке идеје, да или не?“ у организацији Агенције за стратешке комуникације CA Yard. Биће говора о савременим трендовима представљања политичких идеја кроз персонализацију политике и лидерски модел. Да ли је сензационализам у имиџингу лидера заправо одговор на проблематизацију политичких програма и партијских оријентација? На ову тему говориће: Милан Стевановић, политички стратег и члан ИО СНС, Борко Стефановић, председник Левице Србије, проф. др Србобран Бранковић, методолог, власник агенције за истраживање јавног мњења, проф. др Мирко Милетић, комуниколог, редовни професор Факултета за културу и медије на Универзитету „Мегатренд“, Љубица Гојгић, новинарка, ауторка и водитељка емисије „Процес ТВ“, Татјана Манојловић, Демократска странка, Никола Јовановић, потпредседник Народне странке. Модератор је Леана Петровић из CA Yarda, Београд.

Већ у 14 часова следи „Медиомер – игра бројева“. Биће говора о медијским утицајима из угла оних који продају и оних који купују медијски простор. Колика је стварна гледаност телевизијских и слушаност радио емисија? Колики су тиражи, читаност и утицај дневних новина и периодичних издања? Какво је стање на сајтовима и порталима, бројћано у прегледима, шеровима, лајковима? Да ли постоје поуздани подаци или су сви „најчитанији, најпосећенији и најцитиранији“? Гости панела су: Милан Ковачевић, директор Гемиус Србија, Сања Лалевић – Цветковић, Direct Media, Срђан Богосављевић, ИПСОС, Драган Радић, Нинамедиа. Модератор је Срба Јовановић, ПР стручњак.

У 15 часова је на програму панел Како криминал и корупција утичу на твој живот?“. Кроз одговоре на питања на шта или на кога прво помислите када се спомену „корупција“, „криминал“, „малверзације“, да ли реагујете на ове појаве и како, покушаће да проведу новинари и уредници портала КРИК Стеван Дојчиновић, Драгана Пећо, Бојана Павловић, Весна Радојевић, Бојана Јовановић (уредници и новинари портала КРИК).

Од 18 часова, следи промоција књиге Радомира Константиновића – „Сабрана дела – прво коло“. О књизи ће говорити Латинка Перовић, Гојко Тешић, Радивој Цветићанин, Слободан Илић, Светислав Басара

У недељу у 12 часова на програму је изузетан панел на Сајму медија. Тема је „Особе са инвалидитетом у медијима – извештавање, видљивост, етичност“. Учествују др Драган Лукић из Асоцијације за промовисање инклузије Србије, Весна Петровић из Савеза удружења за помоћ особама са аутизмом, Оливер Вујовић, СЕЕМО, Беч, Весна Павличек, РТС, Ана Котур Еркић, портал дискриминација.ба (БИХ), координатори програма Милован Марковић и Небојша Николић и други. Модератор панела је Небојша Николић из УГ „Витезови осмеха“.