Сајам текстила „Balkan Textile Fair“, пословна сајамска манифестација која се одржава већ једанаести пут и на којој 63 излагача из редова произвођача текстила, увозника, трговаца и других компанија из Турске, Кине, Италије Португалије и Србије представљају врхунске тканине, машине и опрему из текстилног сектора, отворена је у четвртак 8. фебруара у Хали 3 Београдског сајма.

Сајам су отворили турски амбасадор у Београду Хами Аксој, у име покровитеља манифестације, Турске амбасаде у Београду, и Жарко Малиновић, помоћник министра трговине у Влади Републике Србије.

Излагачки асортиман сајма садржи трикотажу, тексас, предива, додатке, торбе, каишеве, вешалице, дугмад са затварачем и копчом, подставе за рамена, налепнице од вате, текстилне машине и многе друге врсте роба и материјала. Сајам је конципиран као место замишљен је као место на којем професионалци размењују информације и идеје са потенцијалним пословним партнерима, а заинтересовану публику упознају са српским тржиштем, производима и услугама.

„Balkan textile“ ће трајати до суботе 10. фебруара 2024, а отворен је за посетиоце од 9 до 17 часова.