Међународни сајам медицине и стоматологије МЕДИДЕНТ почео је с радом у Хали 3 Београдског сајма. Трајаће од четвртка 6. октобра до суботе 8. октобра 2022.

Почетак рада Медидента симболично је означио г. Бранко Срећков, власник фирме Неодент, вишедеценијски, најстарији излагач, који ове године по 30. пут излаже на Београдском сајму. Осим као запажени излагач у комерцијалном делу Медидента, он је, заједно са својом фирмом, дуги низ година организовао и стручни и пратећи програм, посебно цењен од стране струке.

Срећков је изразио задовољство што у „самоуправном маниру“ сами излагачи отварају једну овакву манифестацију, прижељкујући и у будућности њихов још већи утицај на стручно дизајнирање Медидента. Рекао је да као дугогодишњи учесник у раду ове манифестације и сам сведочи о њеном развоју, али и да би требало учинити корак више како би у потпуности прихватила европске стандарде.

Поводом јубиларног, 30. учешћа на Медиденту, организатор је за г. Срећкова припремио слатко изненађење – торту, коју је слављеник истог тренутка био спреман да подели са свим другим излагачима.

На овогодишњем Медиденту учествује преко 70 излагача, који нуде понајвише денталну, али и осталу медицинску и лабораторијску опрему и средства, фармацеутске и друге производе.

Током три сајамска дана представиће се велики и мали излагачи из ових области, али и две клинике из Мађарске и Румуније. Кроз презентације, семинаре и показне вежбе, понудиће актуелна стручна медицинска знања и практичну обуку и искуства из стоматолошке праксе и других грана медицине.

Поред оног стручног, Медидент је спреман да покаже свој хумани и хуманитарни карактер дочекујући посетиоце бројним промоцијама, презентацијама и акцијама, бесплатним прегледима, масажним третманима, разноврсним показним вежбама, кратким промотивно-едукативним програмима и другим корисним услугама из различитих медицинских области.

Тако „Плави круг“ организује бесплатно мерење шећера у крви, крвног притиска и индекса биомасе, а оболели од дијабетеса моћи ће да добију савете и едукацију; „Жена плус“ (Асоцијација за помоћ женама угроженим ХИВ-ом) нуде едукативне материјале за посетиоце; Институт за трансфузију крви Србије организоваће акцију добровољног давања крви; на штанду фирме Б.П. Еурогрупа посетиоци могу да добију бесплатну масажу; фирма Профарм ће на штанду Елмеда промовише Гингиопро, гел са природним активним састојцима за негу и масажу десни.

Фирма Four Dental на свом штанду, сва три дана сајма, у термину од 12 до 14 часова, има радионице и консултације које држи др Атлагић, а на тему „Стерилизација и дезинфекција у стоматологији“.

Компанија Неодент у оквиру интерактивних радионица на свом штанду, 7. октобра организује презентацију амбулантног избељивања зуба на пацијенту, применом White Smile Flash лампе, а биће приказан и рад са средствима и уређајима за хигијену и дезинфекцију на изложеном стоматолошком радном месту, да би се ефикасно спречило ширење бактерија.

На штанду мађарске клинике Kreativ-Foglinika Kft из Ђера биће организоване презентације о мађарској медицини и стоматолошкој клиници Креатив (на руском и српском језику, на свака два сата). На истом штанду биће могуће пријавити се за консултације, прегледе, операцију и уградњу зуба у клиници. А румунска мултидисциплинарна болница Elytis из Јашија препоручује се изузетно обученим медицинским особљем, модерном технологијом и најсавременијом медицинском опремом за снимање. Поред осталог, нуди радиолошка и друга медицинска снимања високог учинка, са специјалистима и савременом опремом: ултразвук, ЦТ скенирање, МРИ (магнетна резонанца), X-зраци (рендген), мамографија, скенирање густине костију (DEXA)…

Фирма ИПРО ИНГ излаже и демонстрира рад уређаја Генано 350, који је изузетно ефикасан за деконтаминацију ваздуха у ординацијама, лабораторијама, канцеларијама итд. Стандардни уређаји за пречишћавање користе филтере које је потребно често мењати (велик трошак), а овај нема филтера и ради на принципу електричне плазме. А ТИМ ЦО премијерно представља амерички бренд Sprint Ray, који је произвођач 3Д   принтера за привремене и сталне протетске надокнаде.

Пословним људима и медицинским стручњацима, који чине већину посетилаца ове манифестације, Медидент такође нудити комерцијалне, стручне и едукативне садржаје и омогућује им да на једном месту сазнају и размене корисне информације из области медицине и дентала.

Радно време сајма Медидент је 6. и 7. октобра 10 – 19 часова, а 8. октобра 10 -18 часова.

Појединачна улазница кошта 400 динара, групна 250 динара, а паркинг у кругу Сајма плаћа се 150 динара по сату.