Други дан Сајма информисања, комуникација и маркетинга Медиа Маркет биће изузетно богат и панел дискусијама и програмима на штандовима учесника.

У 12 часова, у панелу под називом „Ретро/визија новинарства“, „стара гарда“ реномираних уредника говориће о томе како су се некада правиле новине, како се долазило до информација, које су тада биле тешкоће заната а које су сада…

У 14 часова је на програму тема „Го про камере у служби медија“.

Од 15 до 16 часова следи „Култура у медијима“, у организацији Радио-Београда 2, а поводом 60-огодишњице постојања овог радија. О томе да ли су и у којој мери садржаји из културе заступљени у медијима, каква је заступљеност културних садржаја у медијима са националном фреквенцијом, а какве су њихове обавезе, да ли су постојећи програмски формати представљања културе задовољавајући, који су проблеми изражени у комуникацији између институција културе и медија и како би могли да буду превазиђени, које предности доносе нови медији у презентацији и промоцији културних садржаја, говоре Тамара Барачков (драматург у Културно-уметничком програму ТВ Београд, једна од уредница преноса представе „Олимп“, др Јелена Ђорђевић (културолог, проф. ФПН), др Станко Црнобрња (редитељ, проф. ФМК), Сава Ристовић (уредник емисије „Знакови“ РБ2).

„Како су српске ТВ продукције отерале Турке са малих екрана“ тема је која објашњава како и зашто домаћа продукција данас доживљава процват, зашто телевизије више не купују серије него снимају своје, да ли су коначно Турци „протерани“ са Балкана?… У разговору, који у организацији филмитв.рс почиње у 16 часова, учествују: Радош Бајић (српски глумац, сценариста и редитељ), Недељко Бајић (глумац и продуцент), Милан Аџић (заменик уредника ТВ сектора Вечерњих новости).

Већ у 17 часова у плану је Југотонова промоција новог албума групе „Тхе Фрајле“. Након промоције, у Сали за презентације, четири даме ће потписивати албум на штанду Југотон Цроатиа Рецордса.

Коначно, за 18 часова планиран је панел „100 година Југославије“ („најбољи је сањали, а најгори рушили“), у организацији листа Данас. Гости овог дневног листа биће: Бранка Прпа, Дино Мустафић, Божо Копривица, Душко Вујошевић, Срђан Милошевић, Драган Поповић…