„Прес слалом Србија 2017“, који се као предсајамска манифестација у организацији Удружења новинара Србије (УНС) и Београдског сајма одржава уочи Салона аутомобила, окупио је на „полигону“ Београдског сајма, у суботу, 18. марта, више од 60 такмичара. Били су подељени у неколико група: новинари, спортисти, возила адаптирана за особе са инвалидитетом и старовременски аутомобили (старији од 30 година).

Манифестацију је свечано отворио и знак за старт прве трке дао помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владимир Пешић, који је истакао бригу државе за особе са инвалидитетом и значај те бриге за ову деликатну категорију учесника у саобраћају.

Особе са инвалидитетом су се такмичиле само у категорији изнад 1200 кубика, а прво место освојио је Михаило Пајевић. У категорији старовременских аутомобила најбољи су били Иван Марков и Милош Никодијевић.

У новинарској категорији до 1200 кубика прво место је освојио Милош Живковић из Ауто мото магазина, а изнад 1200 кубика новинарка Ауто спринта Светлана Стојичић. У првој категорији спортских возача првопласирани је био Радослав Јовић, а у другој Миле Рабриновић из Фокус аута.

Циљ овог традиционалног новинарског хепенинга био је популаризација саобраћајно-техничке културе, познавање саобраћајних прописа и организовано дружење новинара-аутомобилиста.