Заљубљеницима у аутомобиле и мотоцикле, али и оном стручнијем делу гостију и јавности, већ је познато да их током ове јединствене ауто-мото манифестације на Београдском сајму очекује и богат програм информативних, едукативно-образовних, забавних, такмичарских и наградних садржаја.

Овим приликом пажњу посетилаца усмеравамо на неколико догађања која имају и забавну и значајну едукативну и културну димензију.

Тако ће у недељу, 24. марта, од 10 до 13 часова, на платоу испред управне зграде бити одржана традиционална Међународна смотра и парада олдтајмера „Меморијал принца Томислава Карађорђевића“. Посетиоцима се представљају аутомобили који одбијају да оду у пензију. Неки од њих први пут су светло дана видели између два светска рата, а већина је направљена између педесетих и седамдесетих година прошлог века.

Истовремено, у организацији Олдтајмер клуба Београд, на изванредној изложби која је све време трајања сајма постављена у хали 2, посетиоци могу да виде аутомобила с почетка 20. века, укључујући камион из 1915, који је превозио људе и опрему на Солунски фронт.

Међутим, за многе је кључни догађај ове сајамске манифестације, који се не пропушта ни под којим околностима, у понедељак 25. марта, у 17 часова, у хали 1, где се одржава традиционални избор за „Мис ДДОР БГ Кар Шоу 08 & Мотопешн“. За ову престижну титулу такмиче се најшармантније хостесе са штандова ауто и мото брендова.

До недеље, 24. марта, од 12 до 18 часова, на изложбеном простору Удружења новинара Србије у хали 2А, траје новинарски рели на тренажерима под називом Дигитал гејминг прес рели. Заинтересовани резултате могу очекивати на сајту УНС-а 25. марта.

А сваког дана трајања манифестације, од 10 до 17 часова, у атријуму између хала 2 и 3 Београдског сајма, Национална возачка академија организује едукацију возача о безбедним техникама вожње.