Новогодишњи вашар, који је на Београдском сајму већ 60. годину један од препознатљивих пратилаца зимских радости и свечаности, биће ове године одржан од четвртка, 15. децембра, до предновогодишњег петка, 30. децембра.

Ова традиционална манифестација прилика је за посетиоце свих узраста да уживају у незаборавној атмосфери која најављује предстојеће празнике и неизбежно опуштање.

Забавни парк, највећи затворени забавни парк овог типа на Балкану активан у ово доба године, смештен у Хали 1 Београдског сајма, биће отворен радним даном од 13 до 20 часова, а викендом од 12 до 20 часова.

И деци, и одраслима, и читавим породицама биће на располагању чак 27 забавних објеката – вртешке, играонице, рингишпили, аутодром, „рото-панорамика“, „кућа страха“, тобогани и друге игре за подизање адреналина. Чак и они најодважнији пред озбиљним су искушењима кад се нађу пред бројним адреналинским изненађењима и јединственим чудима у овој врсти забаве.

Могућност куповине новогодишњих поклона, пригодних играчака, сувенира и различите друге занатске и робе широке потрошње, па различите угоститељске услуге, роштиљ или слаткиши увек су били озбиљна инспирација за све који би да у зимски и празнични део године уђу спокојно и са највећом могућом дозом оптимизма.

Улаз у Забавни парк је бесплатан, а коришћење садржаја се наплаћује.

Током трајања Новогодишњег вашара, у суботу 24. децембра, на Београдском сајму ће, у организацији куће „Мусиц Стар Продуцтион“ и под слоганом „Рокенрол заувек“, бити одржан једнодневни музички фестивал „Рок Стар Фест“. Од 19 до један час после поноћи, на својеврсном рокенрол маратону наступиће права роцк репрезентација музичара из читавог региона: Др Неле Карајлић, „Дивље јагоде“, „ЈУ Група“, „Атомско склониште“, „Тешка индустрија“, „Освајачи“, „Ватрени пољубац“, Јурица Пађен и „Аеродром“ и „Епилог“.

У време Новогодишњег вашара, од 15. до 30. децембра, цена паркирања у кругу Београдског сајма је 150 динара по сату.