Раније планирани термин за одржавање 43. Међународног сајма туризма, од 24. до 27. фебруара, помера се за месец дана, односно од 24. до 27. марта 2022. године. У исто време одржаће се и 17. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕКА-ОПРЕМА.

12. Међународни сајам вина BEOWINE такође је добио нови термин – од 25. до 26. марта 2022. године.

Услед привремено погоршане епидемиолошке ситуације, како у земљи тако и у окружењу, а уважавајући мишљење већег броја излагача, уз подршку Организационог одбора Сајма туризма, процењено је да би наведене чињенице угрозиле квалитет манифестација, проузроковале смањену и ограничену посету из земље и региона и условило смањење професионалних и пословних активности током трајања ових сајмова.

Мишљење Београдског сајма, организационог Одбора Сајма туризма и излагача је да ће нови термини, када ће се епидемиолошка ситуација побољшати у мери која неће ограничавати важне аспекте манифестације, омогућити да се сајмови одрже у свом пуном сјају, нашироко препознатих манифестација од стране туристичког света.

Београдски сајам ће и даље пратити препоруке и епидемиолошке процене Кризног штаба и у договору са Одбором, излагачима и другим учесницима сајма, предлагати одлуке у интересу манифестације и њених учесника.