И среда, 23. мај, на Сајму технике и техничких достигнућа биће упамћена, уз „редован“ излагачки, и по изузетном стручном и пратећем програму.

Од „раног јутра“ па све до вечери, у хали 2Ц траје Републичко такмичење ученика средњих школа „Млади заваривач 2018“.

Од 11 до 13 часова, у Свечаној сали управне зграде компанија Солфинс д.о.о. одржава семинар под називом „Производња 4.0 – концепти примене нових технологија у производњи и примери из праксе у Србији“. Компанија ће представити варијације концепта примене нових технологија (софтверски генеративни дизајн, адитивне технологије производње, примена ВР/АИ технологија, напредне платформе за управљање бизнисом), уз демонстрацију примера компанија из Србије које користе савремене софтвере за управљање, дизајн и симулације, али и 3Д штампу за брз развој прототипова и тестирање дизајна.

Одмах потом, на истом месту, од 13.15 до 15.00, Mibax Commerce d.o.o., Београд, организује презентацију „Дан СКФ технике“.

У сали хале 2Ц, од 12.00 до 13.00 часова, CEEFOR – енергетски портал, Београд, има тему „Соларне електране као решење за смањење сопствене потрошње“. Предавач је Милош Костић.

Наставља се мисија „Дана телевизије и радија на Сајму технике“. ТВ студио у хали 3 Београдског сајма радиће од 12 до 16 часова. РТС Планета представља мултимедијалну платформу и могућност бирања програмског садржаја на њој од 16 до 18 часова. „Трезор“ приказује избор емисија из своје петнаестогодишње продукције сваког дана од 11 до 18 часова.

Добро дошли!