Све хале на предстојећем 63. Међународном београдском сајму књига биће доступне и особама са инвалидитетом, одлука је коју су на недавно одржаном састанку донели Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Данка Селић, генерална директорка Београдског сајма.

Поред обиласка свих излагача на Сајму књига, особе са инвалидитетом имаће прилику да несметано обиђу и све штандове, као и богата дешавања у оквиру стручног пратећег програма, и на 49. Сајму образовања и наставних средстава и 4. Медиа маркету, који се одржавају у истом термину.

На састанку одржаном на Београдском сајму министар Ђорђевић је најавио да ће се Министарство, на чијем челу се налази, представити на хиљаду квадрата у хали 3а. Овогодишњи слоган под којим наступају – „Једнаки“, јасно показује да је идеја Министарства за рад, запошљавање. борачка и социјална питања да укаже на чињеницу да су сви грађани Србије једнаки – деца, труднице, породиље, запослени, незапослени, пензионери, особе са инвалидитетом, борци, ратни ветерани, припадници социјално угрожених, маргинализованих или било којих других група.

У оквиру овогодишњег наступа Министарства, посебна пажња биће посвећена представљању рукотворина, слика и осталих уметничких дела која су направиле талентоване особе са инвалидитетом.

Наравно, на ове три манифестације биће представљене и све остале активности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, нагласио је ресорни министар.