„Најбољи аутомобил године“ за 2018. годину, и то у четири категорије, у избору специјализованог тринаесточланог жирија Асоцијације аутомобилских новинара Србије, биће свечано проглашен и представљен посетиоцима сајма DDOR BG Car Show 06 у петак, у 10:30, на изложбеном простору ове асоцијације у хали 1 Београдског сајма.

Након три званична тест дана који су одржани у Вршцу, и бројних додатних тест вожњи, жири Асоцијације аутомобилских новинара оцењивао је 15 најважнијих карактеристика код чак 24 модела аутомобила.

Најбољи аутомобили у Србији одабрани су у четири категорије.

У категорији до 15.000 евра „аутомобил године“ је Фолксваген Поло, другопласирана је Дачија Дустер, а треће место освојио је Опел Crossland X.

У категорији преко 15.000 евра убедљиву победу и титулу „аутомобила године“ однео је Мерцедес-Бенц С-класе, на другом месту је Опел Инсигниа, а на треће место пласирао се Нисан XTrail.

У категорији СУВ/Кросовер титулу је понео Волво XC60, друго место заузео је Алфа Ромео Стелвио, а треће место однео је Нисан XTrail.

У четвртој, Best Buy класи („Најбоља куповина“) победник је Опел Crossland X, друга је Дачија Дустер, а треће место освојила је Форд Фиеста.

Сви победници по класама и носиоци титула „Аутомобил године 2018“ биће изложени на штанду Асоцијације аутомобилских новинара Србије у хали 1.