Од 9. до 12. марта на Београдском сајму биће одржан 39. Сајам наутике, лова и риболова. Овогодишња манифестација највећа је до сада, а због повећаног броја излагача и све бројније публике одржава се у две хале – највећој сајамској хали 1 и суседној хали број 4.

У хали 1 биће смештен наутички програм ексклузивних јахти, глисера, чамаца, бродских и ванбродских мотора, наутичке и остале опреме за спортове на води. Сајам поприма све већи интернационални значај, о чему говори присуство нових излагача из Италије и Турске, поред оних очекиваних из Словеније, Хрватске и Црне Горе.

У хали 4 своју оазу ће пронаћи љубитељи лова и риболова, где ће се сместити већ традиционални излагачи опреме за ова два спорта или хобија, како за кога, као што су Canona, Capriolo, Трофеј, Eurofish, Травар и други. Они ће представити ловачко наоружање, муницију и конфекцију најпознатијих светских и домаћих брендова, као и штапове за пецање и комплетан риболовачки прибор.

Као и сваке године, припремљен је и богат пратећи садржај у виду тематских изложби и стручних предавања. Први пут на Сајму наступа Катедра за бродоградњу Машинског факултет Универзитета у Београду, и представља изложбу „Мала историја српске бродоградње“. Нови учесник пратећег програма је и ЈП Београдска тврђава, која ће у оквиру изложбе „На палуби брода… на обали реке“ приказати водиче по Дунаву намењене путницима из 19. века, као и географске карте, слике бродова, плакате друштава, огласе из новина, јеловнике са бродова… Посетиоци ће имати јединствену прилику да присуствују изложби фотографија, чија је тема наутика и риболов, сјајног уметника Мариа Бралића. Он је један од 20 Canon-ових амбасадора у свету, који је уметнички фотограф али и пасионирани наутичар и риболовац. Изложба ће приказати традиционални начин израде дрвених бродова и једрилица, чији су аутори занатлије са различитих обала планете, као и сами риболовци.

Сајам се одржава од 9. до 12. марта. Радно време је од 10 до 19 часова, изузев последњег дана, када се манифестација затвара сат раније. Појединачне улазнице коштају 300 динара, а цена за групне улазнице је 200 динара. Паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.